fbpx

Az Alpok kincse, illóolajba zárva

Az Alpok királynőjeként emlegetett havasi cirbolyafenyő egy különleges fenyőféle. Akár 2000 méteres magasságban is jól érzi magát, remek fagytűrőképességének köszönhetően. Nem ritkán 20 méteres magasságig is megnő, élettartama pedig elérheti az ezer évet. Népszerűségét jellegzetes illata, impozáns megjelenése és rendkívüli szépsége mellett sokszínű felhasználhatóságának is köszönheti.
Különleges anyagából speciális, alvást segítő bútorok és natúrpárnák készíthetők. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a cirbolyafenyő faanyagát tartalmazó helyiségekben történő alvás során a szív munkája csökken: mintegy egyórányi terhelést vesz le a cirbolyafenyő erről a fontos szervről. Emellett az agy és az idegrendszer számára is nyugodtabb pihenést biztosít.
A havasi cirbolyafenyő magja emberi fogyasztásra is alkalmas. A belőle kinyert olaj antiszeptikus hatású. Belsőleg alkalmazva légúti panaszok esetén hatásos, illetve serkenti a vérellátást és a reuma tüneteit is enyhíti.


A cirbolyafenyő mesés illata, amelyért nem kell az Alpokig mennie

Az illóolajok története évezredes múltra nyúlik vissza. Aromaterápiás hatásuknak köszönhetően komplexen hatnak az emberi szervezetre: képesek befolyásolni a közérzetet, a hangulatot, az érzelmeket, de még az enyhe testi tünetekre is hatással vannak.
A cirbolyafenyő illata friss fás, rendkívül kellemes aroma. A tiroli Pitztalban évről-évre rengetegen fordulnak meg miatta, itt található ugyanis az Alpok legkiterjedtebb cirbolyafenyő erdeje. A kirándulások során vett mély lélegzetek számos pozitív hatásban nyilvánulnak meg, s a cirbolyafenyő illóolajának párologtatása is ehhez az élményhez hasonlatos.
Nyugtatólag hat felfokozott idegállapot esetén és a fenyő saját tulajdonságaihoz hasonlatosan szívósságot, kitartást kölcsönöz az emberi elme számára. Jeleskedik a stresszoldásban és segít ellazulni egy hosszú nap után. A cirbolyafenyő illatával megtöltött hálószoba garantálja a mély, egészséges és pihentető alvást.
100 százalékos tisztaságának köszönhetően a cirbolyafenyő illóolaj pihentető, lazító fürdők készítésére is alkalmas. Segít az elme csillapításában, a test és a lélek megnyugvásában, miközben felkészíti a szervezetet az éjszakai pihenésre. Tökéletes kikapcsolódást nyújt egy megerőltető nap után.

Két királynő, ha találkozik: cirbolyafenyő és levendula

Az Alpok és a gyógynövények királynőjének egyesülése egy csodás illóolajban fenséges, természetes erővel teli harmóniát alkot. A cirbolyafenyő és a levendula, e két, csillapító, nyugtató hatású növény remekül kiegészítik egymást, miközben felerősítik egymás jótékony hatását.
Mindkét növény önmagában is legendás hatású, együttes erejük azonban semmi máshoz nem fogható. Képesek elsöpörni a negatív gondolatokat, valamint megnyugtatni az emberi testet és elmét.
A két csodás, közkedvelt illat keveredése egy fás esszenciát eredményez, édesen virágos jegyekkel. Akár a hálószobában, akár a fürdőszobában párologtatva maximálisan kiélvezhető pihentető hatásuk.
Plusz egy tipp: Egy kis tálba keverjen össze néhány csepp cirbolyafenyő vagy cirbolyafenyő-levendula illóolajat kevés vízzel, majd helyezze az éjjeliszekrényre. Ily módon párologtatva a módszer felügyelet nélkül is biztonságos, szemben az égő gyertyával működő aromalámpákkal, az illat pedig egész éjszaka átjárja a helyiség levegőjét.

Cirbolyafenyő és Cirbolyafenyő levendula illóolaj a Maria Treben Patikájában

A Maria Treben Patikájában nemrégiben debütált e két értékes illóolaj. Hitvallásunk szerint igyekszünk minden olyan természeti kincset elérhetővé tenni az emberek számára, amelyek nagyban hozzájárulnak egészségi állapotuk megőrzéséhez, jobbá tételéhez.
Így, a számos Maria Treben készítmény, egyéb kézműves natúrkészítmények és natúrpárnák mellett most már az Ön számára is elérhető a Cirbolyafenyő és a Cirbolyafenyő levendulával gazdagított illóolaja. Keresse webáruházunkban!

Fülöp-Szentgyörgyi Viktória

Megosztás:

Korábbi bejegyzések

Korpásodás megszüntetése gyógynövényekkel

A fejbőr korpásodásának többféle oka lehet. Tény azonban, hogy télen gyakoribb jelenség, még a leggondosabb hajápolás mellett is könnyen megjelenik. Esztétikailag nem szép látvány, amikor

A vadgesztenye minden része jótékony

Mi sem bizonyítja jobban a vadgesztenye gyógyhatását, mint az, hogy a közönséges vadgesztenye nagyon fontos gyógyszeralapanyag. Virágját, kérgét és leveleit is felhasználják a gyógyszeriparban.A magban

Hajápolás a gyógynövények erejével!

A csalán és a bojtorjángyökér a csodás haj természetes ápolói. E két gyógynövény erejét egyesíti magában az eredeti Maria Treben  termékcsaládhoz tartozó hajszépítő szett. A

Szúrós barátunk, a nagy csalán

Van egy bizonyos gyógynövény, mellyel legtöbbünk már kisgyermekként közeli kapcsolatba került. Ez a kapcsolat azonban nem volt örömteli és nem hagyott maga után kellemes emlékeket.

Scroll Up