Vásárlói vélemények

Börcsök Éva Budapestről írta: Mivel egészséges vagyok, én immunerősítésre használtam a svédkeserűt. Azt tudom, hogy az első 1 litert szinte napok alatt megittam. Valószínű valami hiányzott akkor a szervezetemből és kívánta ezt a finom italt! Amikor feltöltődtem, akkor kevesebbet ittam és fokozatosan hagytam abba körülbelül 2,5 liter után. Számomra kiváló és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert az őszi-téli időszakban is teljesen egészséges maradtam. Pedig tömegközlekedéssel járok. Busz, villamos, metró és sok emberrel találkozom, akik köhögnek, tüsszögnek stb.

Még több

Termékek / Könyvek / Maria Treben művei / Maria Treben - Stressz a mindennapokban

Maria Treben - Stressz a mindennapokban - Kép 1.

Maria Treben - Stressz a mindennapokban

bruttó egységár: 995 Ft

AKCIÓS egységár: 846 Ft

darab

Termékleírás

Szolgáljon ez a könyv útmutatással modern civilizációnk, egyre hajszásabb életünk minden tagjának, aki a természet gyógyerejével kívánja megőrizni egészségét, enyhíteni a stresszes mindennapok terheit.

Egy új sorozat legfrissebb könyve a stresszről és azokról a betegségekről, amelyeket a stressz okozhat. A mindennapi hajsza, egészségtelen táplálkozás és életmód mind olyan tényezők, amelyek törvényszerűen vezetnek a stresszhez, kedélybetegséghez, alvászavarokhoz. Jelen könyvben Maria Treben, "Isten patikáriusa" számos hasznos információval segít megelőzni a stresszes állapot kialakulását, a tünetek állandósulását. Javaslatokat ad életmód-változtatásokra, valamint tanácsokat, recepteket a betegségek, tünetek kezelésére. A betegségek a fő részben ábécé-rendben szerepelnek. A könyv végén találhatók terápiás eredmények, tudnivalók a gyógyfüvekről, továbbá egy gyógynövényjegyzék.

A könyv kötése: puhakötéses

Részlet a könyvből

GYOMORFEKÉLY (részlet)

A gyomorfekély férfiaknál sokkal gyakrabban fordul elő, mint nőknél. Legtöbb férfi szenved a gyomorfekélyt előidéző tényezőktől. Ilyenek: stressz (életmód, lelki megterhelés, konfliktusok), dohányzás, de a testalkat is befolyásolja (vékony alkat), krónikus máj- és tüdőbetegség, krónikus köhögés és hormonális befolyások.

Fekély akkor keletkezik, ha bizonyos nyálkahártyafelületek nem állnak ellent a gyomor emésztőnedveinek. A gyomor úgymond felemészti önmagát. Tünetei: rossz közérzet, nyomás és telítettség érzet a has felső részében, gyomorfájás, émelygés, hányás, gyomorégés és felböfögés.

Az olyan ételeket, amelyek a gyomorsavtúltengést kiváltképp serkentik, mint a húsleves, erősen fűszeres és zsíros ételek, nyers zöldségek és állati eredetű zsír, továbbá alkohol és kávé, különösen rosszul bírják a betegek. Aki gyomorfekélyben szenved, annak feltétlenül diétáznia kell, ami a gyomrot kíméli és tehermentesíti. Szem előtt kell tartani továbbá az alábbiakat.

  • - jól megrágni az ételt;
  • - gyakrabban enni kissebb agadokban;
  • - nyugodt körülmények között étkezni;
  • - biztosítani az ételek mérsékelt hőmérsékletét;
  • - alkoholt, kávét és cigarettát mellőzni.

Azok az emberek, akiknek gyomorfekélyük lett, gyakorta hajlanak arra, hogy mérgüket és problémáikat lenyeljék. Ők nem azok közé tartoznak, akik rosszkedvüktől spontán dühkitöréssel megszabadulnak, inkább magukban szenvednek. Így a betegség lehetősége már csupán azáltal is adott, ahogyan problémáinkat kezeljük. Gondolkozzon el minden érintett azon, nem kellene-e változtatni munkahelyi, illetve családi helyzetén, ha ezek okozzák problémáit.

Csalánlevél: Csészénként egy púpozott teáskanálnyi csalánt forrázzunk le, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le, és napközben egy-négy csészével kortyolgassunk el. A csalán mindennél jobban alkalmas hosszabb kúrához, mivel a tea több héten át probléma nélkül fogyasztató.

Papsajtmályva: Gyomorbántalmaknál ajánlott a papsajtmályva leveléből és árpából készült leves. Ehhez főzzük meg az árpát, majd ha kihült, frissen szedett, megmosott és apróra vágott papsajtlevelet adjunk hozzá.

Szállítási feltételek megismeréséhez kattintson ide!

Vissza az előző oldalra