Vásárlói vélemények

Katalin írta: Mivel a kozmetikai termékek bőr allergiát váltottak ki, nagyon sok 'bio'-nak mondott terméket próbáltam, sajnos nem sok sikerrel. Végül eljutottam a "Maria Treben" termékekhez, amit már egy éve használok rendszeresen. Azóta elmúlt az allergiám és nagyon elégedett vagyok a termék minőségével. Mindenkinek őszinte szívvel ajánlom, aki természetes alapanyagból készült terméket szeretne használni.

Még több

Termékek / Könyvek / Maria Treben művei / Maria Treben: Gyomor- és bélbetegségek

Maria Treben: Gyomor- és bélbetegségek - Kép 1.

Maria Treben: Gyomor- és bélbetegségek

bruttó egységár: 1.695 Ft

AKCIÓS egységár: 1.441 Ft

darab

Termékleírás

Maria Treben műve rámutat arra, milyen komoly kihatással van testi és szellemi teljesítőképességünkre táplálkozásunk. A legtöbb emésztőszervi megbetegedés  oka a helytelen táplálkozás. Ezek a panaszok nem csak napi közérzetünket zavarják, hanem hosszú távon komolyabb megbetegedéshez is vezetnek. Maria Treben számos hasznos útmutatást, tippet, receptet ad a már kialakult betegségek gyógynövényekkel történő kezelésére, a megelőzésre, valamint az egészséges táplálkozás kialakítására.

A könyv kötése:keménytáblás.

Részlet a könyvből

EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK

Aki a székelést kényszerből vagy lustaságból gyakran visszatartja, annál hamarosan krónikus székrekedés következik be. A székrekedést semmi esetre sem szabad úgy megszüntetni, hogy folyamatosan valamilyen hashajtót szedünk. Ezek ugyanis ha hosszú időn át, rendszeresen alkalmazzuk őket, tönkreteszik a bélflórát. Ezáltal azok a baktériumok is elpusztulnak, amelyek a vitaminokat állítják elő. A következmény hiányos táplálkozás. Azonkívül a hashajtó szerek hatása hosszú távon az ellentettjére fordul át. Mivel a bél idegsejtjeit állandó "támadás éri", a bél görcsösen összehúzódik és esetleg még inkább hajlamossá válik, hogy székrekedés jöjjön létre. A legrosszabb esetben bélhűdés (bélbénulás) léphet fel. Tehát el a kezekkel a hashajtóktól!
A székrekedés elleni legjobb szer mindig is a ballasztanyagokban gazdag táplálkozás volt, és az ma is, és az marad mindig is. Aki sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű kenyeret fogyaszt, az aligha fog bármikor is emésztési problémákról panaszkodni. Annak okai, minden bizonnyal, betegségben rejlenek.

Néhány tipp az emésztés szabályozására:

- A bél működését minden reggel egy pohár íróval érdemes serkenteni. Ebből langyosan megiszunk egy csészével, amelyben elkeverünk egy evőkanálnyi lenmagot, mely így elősegíti az emésztést. De egy éhgyomorra megivott nagy pohár víz is tartósan élénkíti az emésztést.
- A legjobban tesszük, ha ezután még három percre visszafekszünk az ágyba és az óramutató járásával megegyező irányban masszírozzuk a hasunkat. A has alsó részéről, jobbról indulva felfelé haladva, majd a bal oldalon lefele folytatva az U formában elhelyezkedő vastagbelet ellentétes irányban masszírozzuk. Ez a masszírozás élénkíti a vastagbelet és enyhe fájdalmakat okozó puffadás esetén is segít.
- Nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Egy felnőtt embernek a nap folyamán legkevesebb 1-1,5 liter folyadékot meg kell innia, a legjobb a szénsavmentes ásványvíz.
- Az emésztést gyógyszilva és szárított füge segítségével is élénkíthetjük. Este ezeket beáztatjuk és másnap reggel éhgyomorra megesszük.

Szállítási feltételek megismeréséhez kattintson ide!

Vissza az előző oldalra