Vásárlói vélemények

Börcsök Éva Budapestről írta: Mivel egészséges vagyok, én immunerősítésre használtam a svédkeserűt. Azt tudom, hogy az első 1 litert szinte napok alatt megittam. Valószínű valami hiányzott akkor a szervezetemből és kívánta ezt a finom italt! Amikor feltöltődtem, akkor kevesebbet ittam és fokozatosan hagytam abba körülbelül 2,5 liter után. Számomra kiváló és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert az őszi-téli időszakban is teljesen egészséges maradtam. Pedig tömegközlekedéssel járok. Busz, villamos, metró és sok emberrel találkozom, akik köhögnek, tüsszögnek stb.

Még több

Termékek / Könyvek / Egészséges élet, gyógynövények / Ursula Stumpf - Gyógynövények és mérgező hasonmásaik

Ursula Stumpf - Gyógynövények és mérgező hasonmásaik - Kép 1.

Ursula Stumpf - Gyógynövények és mérgező hasonmásaik

bruttó egységár: 1.824 Ft

darab

Termékleírás

Ehető vagy mérgező? Ez a természetkalauz abban kíván segítséget nyújtani, hogy teljes biztonsággal meg tudjuk különböztetni a legfontosabb gyógynövényeket hatástalan vagy mérgező hasonmásaiktól, és el tudjuk kerülni tévedéseket.

 - 90 gyógynövény és 60 hatástalan hasonmásuk
- begyűjtés szerinti sorrend- a gyógynövények és mérgező hasonmásaik összehasonlítása
- a nehezen felismerhető, fehér virágú ernyősvirágzatúak egyértelmű megkülönböztetése
Könnyen kezelhető és megbízható természetkalauz mindazoknak, akik használni szeretnék a természet gyógyerejét!
Oldalszám:144
Méret (mm):110 x 185 x 10
Sziget Kiadó
 
Részlet a könyvből:

Elsősegély mérgezés esetén

Az émelygés és a hányás egyértelműen figyelmeztet arra, hogy mérgező növényi részeket vettünk magunkhoz. A szervezet ugyan e reakciók segítségével megpróbál megszabadulni a mérgező növénytől, néha azonban a mérgek már ekkorre bejutottak a vérbe, és károsodást okoztak a belső szervekben , tehát haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, vagy a szükséges információk megszerzéséért az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálatot kell felhívni(zöld szám: 06 80 20 11 99). Az ilyen esetekben az a legfontosabb, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és a megfelelő elsősegélyt nyújtsuk.
- Minél jobban ismerjük a növényeket annál nyugodtabban tudunk reagálni.
- Amennyiben a bőr érintkezett a méreggel, mossuk le vízzel és szappannal.
- Ha mérgező növényi részek kerültek a gyomorba, vízben oldjunk fel aktív szenet (10gramm gyerekeknek, 30 gramm felnőtteknek), és igyuk meg. Az aktív szén sok méreganyagot köt meg, ezáltal megakadályozva, hogy a vérbe kerüljenek. A hatása azonban egy óra leforgása alatt gyorsan csökken.
- Amennyiben nincs aktív szenünk, adjunk az érintettnek sok vizet, higított gyümölcslevet (gyerekeknek málnalevet) vagy higított teát. A folyadék felhigítja a gyomortartalmat.
- Ne itassuk sós vízzel, vagy hányást provokáljunk, mert ez a kisgyermekek számára életveszélyes.
- Az ujjunkat se dugjuk le a gyerek torkán. Fenáll ugyanis a veszély, hogy a gyerek tovább sír vagy kiabál, így a hányadék a tüdejébe kerülhet.
- A tej sem jó ellenszer - mert segítheti a zsírban oldódó hatóanyagok felszívódásaát.
- Amennyiben zsibbadás, álmosság vagy légszomj lép fel, azonnal hívjuk a mentőket. (hívószáma: 112)

Szállítási feltételek megismeréséhez kattintson ide!

Vissza az előző oldalra